Hírek Kiemelt hírek Makó

Időutazásra invitál a Keri jubileumi kötete

21 egykori diák osztja meg élményeit a Keri ’68 – Életképek a ’68-as évfolyamról című kötetben. Az 50 éve elballagott évfolyam tanulói szombaton egykori kollégiumuk helyén, a Grand Hotel Gloriusban találkoztak.

Kopányi Mihály pénteken előadást tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 95. évfordulós programsorozatának részeként, a mai napon pedig egykori évfolyamtársaival is találkozott. Az ötvenéves érettségi találkozónak egy kötet is emléket állít, amelyben mintegy 21 szerző osztja meg élményeit, történeteit, fotóit és balhéikat is.

navigate_before
navigate_next

Mint Kopányi Mihály, a kötet szerkesztője elmondta: bárki örömmel olvashatja, hiszen laza és humoros olvasmány, Rejtő és Örkény humora között elhelyezve. A kötet jelentős részét ő írta, Washington-ból szerkesztve, illetve Rácz Lajos is részt vett a szerkesztésben, illetve az anyagok gyűjtésében.

A ’68-ban elballagott évfolyam az utolsó olyan évfolyam volt, ahol külön voltak a fiúk és a lányok, a két osztály konkurense is volt egymásnak, de idővel barátság alakult ki köztük, ma pedig együtt ünnepelnek – emlékszik vissza Kopányi Mihály.

Az egykori kollégiumuk helyén ma a Glorius áll, amely tökéletes helyszínéül szolgált az osztálytalálkozónak, délután pedig az iskolát is körbejárták az 50 éve elballagott diákok.