Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Állatsimogató és lovacskocsizás is várta a gyerekeket a Kiskertész napon

Negyedik alkalommal rendezte meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a Kiskertész napot, amely az intézmény beiskolázási nyitórendezvénye. A résztvevő gyerekek betekinthettek a Galamb tankertjébe, megismerhették az állatokat és lovaskocsin is utazhattak, de a helyi diákok termékeiből készült finomságok sem maradtak el.

Kellemes őszi idő kísérte az iskola Kiskertész napját a tankertben, ahová ingyenes buszjáratokkal érkezhettek az érdeklődők. Nemcsak a gyerekeknek, a szülőknek is tartogatott programokat a rendezvény; megismerhették közelebbről az intézményt, illetve különböző hasznos tanácsokat is kaphattak az iskola szaktechnikusától.

navigate_before
navigate_next

A gyerekeket sorverseny, tehénfejés, állatsimogató, drónozás, lovaskocsizás és traktorozás várta, de a helyi diákok termékeit is megkóstolhatták, illetve ebédre lecsó is készült. Felfedezhették a sajtok és a mézek világát, illetve a krumplifajtákról is többet megtudhattak, emellett pedig bogárhotelt is készíthettek.

Horváth Zoltán igazgató portálunknak elmondta: a tankert bemutatása során az érdeklődő szülőknek is bejelentette, hogy hamarosan nagy fejlesztés várható a tankertben. Bruttó 27 millió forintból napelem-, hőszivattyú- és víztisztító rendszer kerül kiépítésre. A rendelkezésre álló összegből mintegy 20 millió forint a Norvég Alapos felújításból való megtakarítás, amelyet most erre a célra használhat fel az intézmény.