Kiemelt hírek Makó Színes

Makótól Amerikáig: Kopányi Mihály tartott előadást a návaysoknak

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén ünnepli fennállásának 95. évfordulóját. Ez alkalomból számos rendezvénnyel készül az intézmény. Péntek délelőtt egy korábbi „keris” tanuló tartott előadást.

Dr. Kopányi Mihály bebizonyította: nem az számít, hogy vidéki vagy neves fővárosi középiskolában tanul egy diák, egyedül a tudás a lényeg. Az egykori „keris” diák 50 évvel ezelőtt érettségizett a Posta utcai épületben.

– 50 év távlatából az ember már csak a szépre emlékszik. Nemrég néztünk régi képeket: nagyon pici gyerekek voltunk és felnőttként hagytuk el a KERI-t. Kiváló tanárjaink voltak, rájuk mindig emlékezni fogok – fogalmazott Kopányi Mihály, aki az akkor szerzett számviteli ismereteit a mai napig használja.

Az iskola öregdiákja előadásában a hajdani diákéveiről számolt be a jelenlegi hallgatóknak, illetve arról is, hogy meddig lehet eljutni a középiskolától: ma már a Világbank vezető pénzügyi tanácsadója, illetve az ő nevéhez fűződik az ELTE-n a mikro és makro ökonómiai tanszék megalapítása is. Kincses Tímea, az intézmény igazgatója elmondta, a jubileumi tanévben számos programmal készül a diákoknak az iskola. Ez alkalomból hívták el Kopányi Mihályt is, aki érettségi találkozóra érkezett haza Amerikából.