Kiemelt hírek Színes

Humorral fűszerezte koncertjét Rákász Gergely

Rákász Gergely nem először lépett fel a Hagymaházban és a makói közönség előtt: az orgonista repertoárjában kedvencei, Bach, Vivaldi és Gershwin művei is felcsendültek.

Felejthetetlen élménnyel gazdagodtak azok, akik jegyet váltottak Rákász Gergely orgonista koncertjére. A tehetséges zenész már nem először játszott Makón, de már akkor mély benyomást keltett a hallgatóságban. Gergely nemcsak az ujjaival, hanem a szavakkal is játszik: egy-egy mű megszólaltatása előtt szívesen beszél a zeneszerzőről és a darabról is – ez most sem volt másképpen. Kedvenceiről – Vivaldiról, Bachról és Gershwinről is – és szerzeményeikről szeretettel, odaadással tudott beszélni, de a humor sem maradhatott el.

 

Az orgonista 15 évesen adta legelső hangversenyét – ezzel ő a legfiatalabb zenész, aki koncertorgonistává vált. Azóta számos magyar és külföldi városban is fellépett már. A zene mellett a látványra is sokat ad a zenész: a Hagymaház kivetítőjén Papp Norbert festőművész alkotásai jelentek meg a dalok alatt.