Kiemelt hírek Makó Színes

Fergeteges hangulatban mulattak a nyugdíjasok Makón

Nyolcszáznál többen gyűltek össze ma az Idősek Világnapja alkalmából rendezett makói ünnepségen. A városi sportcsarnokban tartott eseményen felhőtlenül szórakoztak a város szépkorúi.

„Jó az öreg a háznál!” – idézte a bölcs közmondást köszöntőjében Lázár János. – Szerencsés Makó, hogy ilyen sok tisztességben, becsületben, munkában megőszült ember üli körbe az asztalt, akiknek tapasztalatára, józanságára, kitartására, város- és hazaszeretetére nagy szüksége van a településnek és az országnak is – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, rendkívül fontos, hogy a családi közösségek mellett, az idősek számíthatnak tágabb környezetükre is. Ezt a munkát köszönte meg a jelenlévő húsz civil szervezetnek és vezetőiknek Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel együtt. Makó első embere bevezető gondolataiban kifejezte háláját a jelenlévőknek az elmúlt évtizedek áldozatos erőfeszítéseiért, a közös gondolkodásért és az összefogásért, amivel a családokért és a városért munkálkodtak. – A szeretet a szív öröme, ez a legtöbb, mit a fiatal generáció adhat időseinknek – hívta fel a figyelmet  településvezető. Elmondta, a hatezernél több 65 év feletti lakos támogatása és terheik csökkentése kiemelt célja az önkormányzatnak, emellett a közösségi terek fejlesztésével és programok szervezésével is segítik a szépkorúakat.

Az Idősek Világnapja alkalmából ezúttal is egy tartalmas délutánra várták a városi sportcsarnokban a helyi nyugdíjasokat. A szervezés gyakorlati feladatairól ebben az esztendőben is a Hagymaház csapata gondoskodott.  –  Óriási volt az érdeklődés a program iránt, amelyre nyolcszáznál többen jelentkeztek. Színvonalas műsorral, szép dekorációval és a már hagyománynak számító jó hangulattal vártuk a résztvevőket – tájékoztatott Zsámboki Erika igazgató asszony. A köszöntőket követően „Cintányéros cudar világ” címmel operett válogatások, majd a Maros Táncegyüttes Margaréta-Mákvirágok csoportja előadásában Dél-alföldi és somogyi táncok szórakoztatták a közönséget. A vacsora után pedig éjfélig tartó mulatság következett, amelyen Csikota József zenekara húzta a talpalávalót. Akadt, aki már rutinos vendégnek számított; Sarró Mihály minden esztendőben ellátogat feleségével és tagtársaival a rendezvényre. Szeretünk itt lenni, remek a hangulat és jól érezzük magunkat. Saját itókáinkkal kínáljuk meg egymást, én most újbort hoztam – mondta a Bruder János Kertbarát Kör elnöke.

Szerencsésnek bizonyult Gazdagné Mártika néni, aki a születésnapját is ünnepelhette az esten. – Második alkalommal vagyok itt, a férjemmel és a kolléganőmmel érkeztem. Nagyon szép műsort láthattunk és igazán elégedettek vagyunk mindennel. Szeretnénk jönni jövőre is – fejezte ki reményét.

A rendezvény az Európai Szociális Alap támogatásával az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című  projekt keretében valósult meg.

navigate_before
navigate_next