Kiemelt hírek Ország-világ Sport Színes

Erőemelő világbajnok lett Marton Gergely

Szeptember 16. és 23. között rendezték meg Egerben a GPC Világbajnokságot, ahová Marton Gergely is kvalifikálta magát. A makói erőemelő a RAW erőemelő kategóriában, -82.5 kilogrammos súlycsoportban a világbajnoki címet szerezte meg.

Nem csak hatalmas élménnyel és új baráti kapcsolatokkal, hanem világbajnoki címmel tért haza Marton Gergely Egerből, ahol a GPC Világbajnokságot rendezték meg. A világszínvonalú versenyen a világ legjobbjai vettek részt, köztük a makói erőemelő is. Gergő a RAW erőemelő kategóriában, -82.5 kilogrammos súlycsoportban indult – ehhez pedig fogynia kellett: a szénhidrátbevitelre kellett figyelnie és több kardió edzése volt. Mint elárulta, a megmérettetés előtt örült, hogy sikerült elérni a súlycsoporthoz szükséges súlyt, de picit elszomorodott, mert a kitűzött célt nem érte el.

– Ez a verseny egy egész hétre volt lebontva, a mi napunkon két súlycsoport indult. Mi körülbelül 9 órakor kezdtünk és pár óra után jött a másik csoport. Addig kicsit várost néztünk a versenytársakkal. Gyorsan és gördülékenyen zajlott a verseny, majd este már meg is volt az eredmény – fogalmazott Gergő.

A megmérettetésre Majoros Róbert készítette fel a fiút: ki is tűzték, hogy 640 kilogrammos összetett súlyt – a kezdőfogás 135, a fekvenyomás 135, a guggolás 205 és felhúzásban 240 kiló volt a cél.

– A fekve nyomásnál volt egy olyan problémám, hogy elvették a második eredményem, ami eléggé elszomorított, de végül egy külföldi versenyző nyomására beírtam a 150 kilót, hogy megcsinálom. Így fekve nyomásban 150, guggolásban 220 és felhúzásban 270 kilogrammot sikerült elérnem – mesélte az erőemelő. – A testsúlyom nyolcszorosát szerettem volna kinyomni, de ez 13 kilóval elmaradt, azonban nem baj, legalább a következő versenyen meglesz az újabb motiváció.

Alig egy héttel a verseny után is nehezen hiszi el Gergely, hogy világbajnok lett. A helyszínen több versenytársa viccesen megjegyezte neki, hogy kár volt a súlycsoportba fogynia, de mindenki örült a sikerének. Azonban nincs pihenés: 3 hét múlva Szlovákiában fog versenyezni Majoros Róberttel.