Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Családias hangulatban ünnepelték az idősek világnapját

Pörkölttel és süteményekkel, családias hangulatban ünnepelte az idősek világnapját a Királyhegyes utcai I. számú és a Munkás utcai II. számú Idősek Klubja az Időskorúak Átmeneti Gondozóházának tagjaival együtt. Az ünnepségre Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Az idei évben rendhagyó módon, nem a Koronában közösen, hanem külön ünnepelt a két klub, családias ünnepséget tartva közösségeikben, a Királyhegyesi utcai ünnepséghez pedig csatlakoztak az Időskorúak Átmeneti Gondozóházának tagjai is – tudtuk meg Tóthné Balázs Andreától. A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője továbbá elmondta: teljes létszámmal, 30-30 taggal működik mindkét klubjuk, de többen vannak, akik bár nem klubtagok, mégis részt vesznek kirándulásaikon és programjaikon, mindenkit szeretettel várnak.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet is ellátogatott az ünnepségekre, ahol beszélt a szeretet és a gondoskodás fontosságáról, illetve az együtt töltött idő szerepéről. A város polgármestere továbbá megköszönte az idősek munkáját, szeretetét és áldozatvállalását. Kiemelte: fontos számukra az idősek véleménye, illetve az, hogy hogyan bánnak velük. Ennek kapcsán szólt az időseket érintő támogatásokról és rendezvényekről is Farkas Éva Erzsébet.

Akárcsak a Munkás utcai, a Királyhegyesi utcai klubban is finom ebéd készült a jeles alkalomra. Horváth Tamás nyugdíjas kora óta tagja a I. számú Idősek Klubjának, és mint elmondta, azt szereti benne, hogy jó a közösség és hogy megértik egymást. Továbbá elárulta, a mai nap korán kezdődött, hiszen pörköltet készítettek ebédre.

– Reméljük, hogy finomra sikerült. A puding próbája az evés, ha csendbe kanalaznak, akkor biztos jó lesz! – tette hozzá Horváth Tamás.