Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

India, egy makói szemével

Dr. Benkéné Báron Katalin indiai élményeit osztotta meg csütörtök délután a könyvtár olvasótermében. A tibeti gyógytechnikákkal foglalkozó makói előadó huszonhatszor járt Indiában, ahol folyamatosan tanul és számot ad az elsajátított technikákról is.

– Nekem az a fontos az életben, hogy át tudjam adni az embereknek az Indiával kapcsolatos élményeimet, tapasztalataimat, és hogy tudjak segíteni nekik, illetve hogy legközelebb is kijussak – emelte ki Dr. Benkéné Báron Katalin, aki 2006-ban járt először az ázsiai országban a metafizikai akadémia csoportjával. Ezt az utazást 25 további követte és mint elmondta, tanulni jár ki; átlagosan egy évben kétszer utazik ki, évente pedig vizsgáznia is kell a technikákból, amiket elsajátít.

Előadásában a saját szemén keresztül ismerhették meg Indiát a résztvevők, hiszen saját fotóit mutatta be Dr. Benkéné Báron Katalin, aki kérdésünkre elmondta mit tart a legnagyobb különbségnek, illetve mi az, amit tanulhatunk tőlük. 

– Az indiaiaknak a leghangsúlyosabb tulajdonságuk, hogy nem halmoznak, nincs nekik mindenből sok, mint az európai embereknél. Nagyon nyugodtak, a többségük meditál, és a hitük nagyon erős; hogy úgy fognak történni a dolgok, ahogy nekik a legjobb. Ennél fogva egy nyugodt életmód tapasztalható Indiában – emelte ki az előadó.