Hírek Kiemelt hírek Makó Ország-világ Sport

Felavatták a Návay új sportpályáját a kollégiumok találkozóján

Hetedik alkalommal látogattak Makóra a kollégiumok sportolói; Hódmezővásárhelyről, Szentesről, Csongrádról és Csíkszeredáról is érkeztek diákok.

A mára hagyománnyá vált rendezvény előzménye a szentesi Mozdulj program volt, amelyen 12 éve vesz részt a makói Pulitzer kollégium – tudtuk meg Kozák Györgytől.

– Szerettük volna mi is vendégül látni más kollégiumokat, viszonozni azt a szívességet, amivel ők is vendégül láttak, így alakult ki ennek a hagyománynak a rendszere – emelte ki a Pulitzer József Kollégium vezetője.

Az idei kollégiumi találkozón a fiú és lány labdarúgó bajnokság mellett az asztalitenisz művelői is megmérkőzhettek egymással. A csíkszeredai csapat ráadásul több napot tölt majd el a városban; felfedezhetik a Maros-partot, az akadálypályát, a Lombkorona sétányt, de Szarvasra az arborétumba is ellátogatnak, illetve éjszakai fürdőzésen is részt vesznek majd, illetve városnézés keretében Makót is megismerhetik.

Antal András, az erdélyi csapat kísérőtanára nem először látogatott Makóra. Mint elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy nemcsak az ottani diákok jöhetnek el a Maros-parti városba, hanem a makóiak is megismerhetik Erdélyt, és hogy kapcsolatokat teremthetnek, megismerhetik egymást, ami az internetnek köszönhetően még könnyebb.

Balogh Brigitta is a csíkszeredai csapat színeiben állt pályára. A 18 éves, 12. osztályos lány régebben focizott, a kollégiumi találkozó kedvéért pedig ismét sportcipőt húzott. Mint elmondta, szeret sportolni és a játék is nagyon jó, Makón pedig jól érzi magát, most jár itt először.