Hírek Kiemelt hírek Makó

Az utakkal van a legnagyobb gond Honvédban

Szerda délután folytatódtak az utcafórumok: Sánta Sándor képviselő a Tulipán utcai rendelő előtt várta a lakosságot.

A fórumon részt vett Farkas Éva Erzsébet is, aki hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az adott városrészek lakóival is találkozzanak, hogy közösen tudjanak gondolkodni a városrészt érintő dolgokról. A polgármester beszámolt a Honvédban zajló fejlesztésekről, a rehabilitációs programról, amely 20 év után indulhatott el, és amelyben két nagy irányban zajlanak a fejlesztések. A társadalmi programok és tehetséggondozás mellett az infrastrukturális beruházások is fontos szerepet kapnak, 14 út újul meg. Szólt a népszerű Kaláka programról, amely kapcsán kiemelte: a Honvéd program végével szeretnék folytatni, költségvetés terhére. Farkas Éva Erzsébet továbbá megköszönte Sánta Sándor munkáját, illetve elmondta: elkötelezettek a városrész fejlődésében. A polgármester felhívta a figyelmét a lakosságnak, hogy tegnap is betörés történt, amely hátráltatja a munkát, így a lakosság segítségét kérte ebben.

navigate_before
navigate_next

A kérdések közt elsőként a gázvezeték bekötése merült fel egy lakos részéről, aki szeretne fáról váltani. Ennek részleteiről és költségeiről tájékoztatták, hiszen bár a szolgáltató az adott esetben ingyenesen kiépíti a házig a vezetéket, a házon belüli kiépítést a lakónak kell állnia. Mások a Garai téri út kapcsán érdeklődtek, amely nincs benne a Honvéd programban. Mint elmondták, az út hiánya megnehezíti a mindennapjaikat, ráadásul beteg gyermek is lakik ott, és szükség esetén a mentő sem tud beállni. Mindezt az előző városvezetésnek jelezték még, de nem kaptak segítséget.

Egy férfi a Pozsonyi utca állapotára hívta fel a figyelmet, miszerint vasdarabok állnak ki a betonból, amely veszélyes. Továbbá szót emelt annak kapcsán is, hogy nem haladnak a beruházások elég gyorsan. Farkas Éva Erzsébet elmondta: a pályázatok ütemezése miatt nem kezdhetik meg a munkát idő előtt, továbbá, hogy ő örülne a legjobban, ha már az utak, illetve a közösségi ház mostanra kész lenne.

Kérésként merült fel továbbá, hogy ne csak a nagycsaládosok, hanem az egygyermekesek, illetve a rászorulók is kaphassanak tűzifát, illetve a járdák helyzetétől is szóltak, illetve az önkormányzati lakásokról is merültek fel kérdések.

One Response

  1. Rá kellene nézniük az újságiróknak arra a kalaka programra. Legalabb egy ket haznal. Sokan kivsncsiak, hogyan is folyik, milyen nehezsegek adodtak es mennyibe kerult az erintett csaladoknak.

Comments are closed.