Hírek Kiemelt hírek Makó

A közvilágítást is fejlesztették a négyes választókerületben

A négyes választókerületben folytatódott a lakossági utcafórumok sorozata. Hadik György körzetében főleg a járdák miatt szólaltak fel a résztvevők.

A négyes választókerület sem maradt változatlan az elmúlt hónapokban: Hadik György képviselő a lakossági fórum elején több között beszámolt arról, hogy a Bajza utcai iskolába újra becsengettek – a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának egyik tagintézményét alakították ki -, ezért is készítettek új parkolókat az intézmény elé. A Bajza utcai mély árkok befedését is megkezdték, de járda is épült itt és további két utcában is. Novemberben a Vasvári Pál utca és az Aulich utca új útburkolatot kapott.

Hadik György elmondta, új KRESZ-táblákat is helyeztek ki ebben a körzetben, 110 ezer forint értékben. A közvilágítást is fejlesztették ebben a választókerületben: a Kiss Ernő utcában 4 és a Perczel utcában 1 lámpatest került kihelyezésre.

A fórumon részt vett Czirbus Gábor alpolgármester, aki a várost érintő fejlesztésekről számolt be: például a Hagymatikum bővítéséről, a Szikszai György Református Általános Iskolában épülő tornacsarnokról és a Deák Ferenc utcát érintő tér rehabilitációról és a könyvtárról.

Bár ebben a körzetben is 20 millió forintból épült járda, több lakos is emiatt szólalt fel. A Mészáros, a Murányi és az Arany János utcában élők kérték, hogy náluk is épülhessen új gyalogosút. A képviselő válaszában elmondta, minden panaszos részt felmérnek és mérlegeknek majd. Egy Meskó utcai lakos elhagyatott, üres és elhanyagolt portáról számolt be. Mint elmondta, évek óta nem gondozták a házat és az udvart sem.