Hírek Kiemelt hírek Makó

Kitüntetések átadásának is helyet adott a testületi ülés

Szerda délelőtt testületi ülést tartottak Makón. A napirendi pontok előtt Doktor Lászlót, a Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetőjét, és Loós Dominik sportolót is köszöntötték.

Doktor László és a Forgatós Táncegyüttes augusztus 20-án átvehette Csongrád Megye Alkotói Díját Ópusztaszeren, jelenleg a pákozdi darabra készülnek Koltay Gábor rendezővel. Loós Dominik nemrégiben Olaszországban járt, ahol teljesülhetett legfőbb álma, és világbajnoki címet szerzett kick-boxban, csapatként sikerült elhozniuk az első helyet. A testületi ülés előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte őket.

Ezt követően a Bérpalota felújításáról tartottak prezentációt a testületnek. Az optimális esetben 2021 végére elkészülő épület visszanyerné a felújítással régi színét és a hátsó része zöldfallal lenne borítva. A bemutató után Hadik György a Kálvin utcai rendelő helyzetéről és a gyógyszertárról beszélt, Czirbus Gábor alpolgármester pedig a Csipkesor felújításának munkálatait mutatta be, továbbá összegezte az idei járdaprogramot, amely szeptember 30-án véget ér. Az alpolgármester továbbá felvetette annak ötletét, hogy a következő ülésre hívják meg azoknak a szerveknek a képviselőit, akik a határőrizeti feladatokat látják el.

navigate_before
navigate_next

Toldi János az épülő könyvtár fontosságáról beszélt, Marosvári Attila pedig több problémát is felhozott; többek között a Verebes utcai járdáról, a csatornafedelek rögzítéséről és a parlagfű problémájáról is szólt a képviselő. A polgármester reagált az említett problémákra, Nagy Nándor a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig elmondta: külsős céget fognak megbízni a Vedres utca járdája kapcsán, mivel nincs elég emberük rá. Weszelyné Véghseő Henriett a Hagymafesztivál sikereit emelte ki, továbbá szólt a Ma-fi-a tevékenységéről is, amely folyamatosan készül programokkal a fiatalok számára. Kovács Sándor stratégiai utcákat javasolt a járdaprogram kapcsán, Zeitler Ádám a Bajcsy-lakótelepről szólt, Hadik György pedig a Patai téri napot összegezte. Török Miklós a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozta, illetve a lehetséges megoldásokról Czirbus Gábor beszélt ennek kapcsán. Dr. Sánta Sándor a Honvéd városrészről és az illegális szemétlerakásról beszélt, a polgármester pedig a bérlakásokról is szólt, amelyek folyamatosan újulnak meg.