Testületi ülésen tárgyaltak Apátfalván a főállású alpolgármester visszahívásáról, aki majdnem öt hónapja táppénzen van betegsége miatt. A titkos szavazáson azonban döntetlen született, így Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester maradt, ám a polgármester visszavonta a feladatköreit.

Május óta táppénzen van Bálintné Siprikó Zsuzsanna, Apátfalva alpolgármestere, ami a polgármester szerint megnehezíti az ügyintézést a településen. Szekeres Ferenc ezért arra tett javaslatot a testületi ülésen, hogy hívják vissza a jelenlegi alpolgármestert, és nevezzenek ki mást helyette.

– Én nem kérdőjelezem meg a betegségét, tudom, hogy nincs jól, az alpolgármesteri feladatokat viszont el kell látni. Ezért tárgyaltunk arról, hogy visszahívjuk a tisztségéből, és kinevezünk helyette mást. – tudtuk meg a polgármestertől.

A testület a titkos szavazásán azonban 3:3 arányban szavaztak a képviselők – Bálintné Siprikó Zsuzsanna az érintettsége miatt nem szavazhatott -, így egyelőre továbbra is ő tölti be ezt a pozíciót. Azt viszont egyhangúan támogatta a testület, hogy a mostani főállású alpolgármesterség helyett a jövőben társadalmi megbízatással lássa el a pozíciót. Ez onnantól lesz érvényben, hogy Bálintné Siprikó Zsuzsanna újra munkába áll. Az alpolgármesteri feladatköröket azonban egyelőre megvonta tőle Szekeres Ferenc.

A polgármester és az alpolgármester között úgy tudjuk megromlott a korábbi jó viszony, ám mindketten azt hangsúlyozták portálunknak, hogy a település érdekében fognak dolgozni a jövőben is.

Borítóképünkön középen Szekeres Ferenc polgármester, jobb oldalt Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest