Hírek Kiemelt hírek Makó

Megköszönték a felújított orvosi rendelőt Kádár József fórumán

A kézilabdacsarnok lesz a legjelentősebb beruházás Kádár József körzetében, de a lakosok az orvosi rendelő felújításának is nagyon örülnek, tudtuk meg az önkormányzati képviselő fórumán. Az itt élők között volt aki zebra után érdeklődött, vagy éppen egy balesetveszélyes bokorra hívta fel a figyelmet.

Mintegy 30 lakos jött el Kádár József utcafórumára, ahol Farkas Éva Erzsébet beszámolt a tavaszi fórumsorozat óta történt előrehaladásokról a fejlesztések esetében, és a képviselő testület által meghozott döntésekről.

Kádár Józseftől megtudtuk, az ő körzetében aktívan tartják vele a kapcsolatot a lakosok, telefonon és otthon is szokták keresni, ha kérésük van. Az önkormányzati képviselő a jellemző problémák közül a csatornázásból visszamaradt gondokat, vízelvezető árkok miatti problémákat emelte ki, de természetesen a járda programmal kapcsolatosan is sok megkeresést kapott.

A körzetét több fejlesztés is érinti, ezek közül a legnagyobb a kézilabda csarnok építése, amit adott esetben rendezvények szervezésére is lehet használni, de a fórumon többen is köszönetet mondtak az orvosi rendelő felújításáért.

– A felnőtt orvosi rendelő több mint 30 millió forintos felújításával egy 30-40 éves probléma oldódott meg, a lakosok nagyon örülnek neki. Polgármester asszonnyal emellett már beszéltünk a gyermekorvosi rendelő felújításáról is, ami szintén nagyon rossz állapotban van. – mondta erről kérdésünkre Kádár József.

navigate_before
navigate_next

A lakossági fórumon a kérdések között merült fel a Justh Gyula utcára ígért zebra is, amely mint kiderült nem lett elfelejtve, a sportcsarnok építésével együtt megvalósul az is.

Szintén a Justh Gyula utcán, a Honvéd utcai kereszteződésben jeleztek egy rendkívül balesetveszélyes bokrot, amitől nem lehet kilátni az útra. Ezzel kapcsolatban már korábban is érkezett az önkormányzathoz bejelentés, így a helyszíni szemle már megtörtént. Farkas Éva Erzsébet szerint így rövid időn belül megoldódik ez a kérdés is.

Egy lakos arról is panaszkodott, hogy nem győzi irtani a patkányokat, ehhez kért segítséget. Mint kiderült, az önkormányzattal szerződésben álló cég lakossági bejelentésre is kimegy, így az önkormányzat munkatársai a panaszos címét és telefonszámát is elkérték, hogy a következő adandó alkalommal orvosolják a problémát.