Makó Sport

Makón folytatódott a női kézilabda bajnokság

A hétvége során Makón folytatódott az NBII-es női kézilabda bajnokság. A Maros-parti csapat a Mezőtúri AFC-Syngentát fogadta a városi sportcsarnokban. A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek domináltak a felnőtt meccs során.

Hiába a jobb első félidő, a végén 30-17-re a Mezőtúri AFC-Syngenta nyerte a legutóbbi bajnoki fordulót. Szabó Attila, a makóiak trénere elmondta: az első félidő közepéig jobban játszottak és vezettek is, de csak eddig voltak képesek a Mezőtúr belső hármasát a támadásait megtartani.

– A testi adottságok és a fizikai erő különbség döntött az ellenfél javára. Fiatal a csapat, még bele kell erősödniük az NBII mezőnyében – fogalmazott.

Eredmények:

Makói KC – Mezőtúri AFC-Syngenta 17-30 (8-14)

Vezette: Elhardt Edina, Fazekas Zsuzsanna  Versenybíró: Daru Péter

Makói KC: Kádár/kapus/, Kiefer 2/2, Nagy 2, Paska 2, Méreg 2, Szél 2, Bozsó, Dénes Dominika, Dénes Dorka 5, Hadobás 2, Szűcs, Rácz

Kiállítás: 2/2.

* * * 

Ezen a napon az ifjúsági csapat is a mezőtúriakkal játszottak. Végül 7 góllal a hazaiak nyertek. Balázs Erika, a lányok trénere a meccs után azt mondta: nagyon büszke a játékosaira, különesen annak fényében, hogy előtte többen a a felnőtt mérkőzésen is szerepeltek.

Makói KC-Mezőtúri AFC-Syngenta 29-22 (16-14)

Vezette: Elhardt Edina, Fazekas Zsuzsanna
Makói KC: Pál, Leczki/kapusok/, Bozsó 2, Dénes Dominika 6/1, Dénes Dorka 11/2, Hadobás 5, Halasi 1, Kakuszi, Rácz 3, Szűcs 1

Kiállítás: 2/1

Borítóképünk illusztráció.