Kiemelt hírek Makó

Kovács Sándor körzetében több beruházás is megvalósul

Megkezdődtek az őszi lakossági fórumok: először Kovács Sándor települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várta a városrészben élőket. A felszólalások között szó esett rossz járdákról, a Hagymafesztiválról és a kiszombori elkerülő út is.

Kovács Sándor körzetében tavasz óta több beruházás is megvalósult: többek között elkészült a levéltár épülete a Petőfi parkban, három járdaszakasz újulhatott meg és a Csanád vezér téren két emlékmű is megszépült, de az Almási utcai általános iskola is bővül. Várhatóan teljesen átalakul az egykori Páger Mozi is. A képviselő elmondta, a városvezetés a gyalogos utak felújítása mellett az autóutak rendbetételével is szeretne foglalkozni, de a játszóterek karbantartásával is foglalkozni kell. Tervezés alatt áll Kossuth utca 21. szám alatt lévő zöldség-gyümölcs nagykereskedés előtti park rendbetétele is. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos, Kacsner István is felszólalt a fórum során: szerint nem jó ötlet, hogy padokat, bokrokat és hidat is szeretne odatelepíteni a városvezetés, ugyanis ezzel egy újabb helyszínt biztosítanának a fiataloknak, ahol rongálni tudnak.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a várost érintő beruházásokról számolt be: ilyen például a fürdő bővítése, az ipari park megújulása, a Makovecz-könyvtár és a hozzá tartozó tér rehabilitáció. TOP-os pályázatnak köszönhetően fejlődhet a piac – az adventi időszakban meg is valósulhat a kivitelezés.

A felszólalók között szó esett rossz minőségű járdákról: Bikszegi Zoltán a Kálvária utcai kis közről számolt be, de Kacsner István is elmondta, a Kossuth utcában van olyan szakasz, amely 1960-ban épülhetett. A kereskedő azonban kiemelte, a Hagymafesztivál nagyon színvonalas volt, de éjfél után jobb lett volna, ha több rendőr lett volna az utcán. Döme Sándorné a várost elkerülő, északi útról kérdezett. A polgármester elmondta, azon dolgozik Lázár János országgyűlési képviselő és a város, hogy 2020-ig megvalósuljon ez az elkerülő.