Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Több mint kétezer szalmabála égett Makó és Földeák között, továbbjutott a Makó a Magyar Kupában, közel 3 ezren bolyongtak az útvesztőben, újabb hidegfronttal kezdődik a hét – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Az elsődleges információk szerint több mint kétezer szalmabála égett a Makó és Földeák közötti tanyasi területen. Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Orosházáról hivatásos, míg Földeákról önkéntes tűzoltók indultak nagy erőkkel a helyszínre, és a területre tartott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Jó évet zárt a kiszombori kukorica-útvesztő: mintegy háromezren látogattak ki a labirintusba. A készítők szerint nagy sikert arat a szabadulószoba és a kincskeresés is, amelyet múlt évben vezettek be.

Az M-Foci Kft. 4-0-s győzelmet aratott a FEMAT Csesztreg SE otthonában, így továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába. A makóiak végig a kezükben tartották a mérkőzést és olyan játékosok is pályára léphettek, akik eddig kevés lehetőséget kaptak az NB III-as csapatban.

A makói kézilabda csapat alaposan felkészült a Kondoros ellen, és egész mérkőzésen kiválóan játszottak. A védekezés végig hatásos volt, és a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt, hat darab hetest védett Balán Róbert. A kondorosi csapat fizikai fölényben volt, de a makói fiúk gyorsaságban és helyzetkihasználásban felülmúlták őket.

Bárdi Andreát keveseknek kell bemutatni: pedagógus a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Szabadidejében rengetegféle új technikát kipróbált már, jelenleg a fa megművelésével foglalkozik. Legutóbb a Hagymafesztiválra készített egy faszobrot, vasárnap pedig a hét embereként köszönhettük.

Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell.

A mai napot pedig a Coldplay dalával indítjuk!