Kiemelt hírek Színes Térség

Közel 3 ezren bolyongtak az útvesztőben

Jó évet zárt a kiszombori kukorica-útvesztő: mintegy háromezren látogattak ki a tengeri labirintusba. A készítők szerint nagy sikert arat a szabadulószoba és a kincskeresés is, amelyet múlt évben vezettek be. A tavalyi évhez hasonlóan idén is voltak anonim támogatói az öthetes rendezvénynek.

Július 14. és augusztus 11. között közel háromezren látogattak ki a kiszombori kukorica-útvesztőbe. Endrész Erzsébet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke elmondta, idén nemcsak a helyi, térségi és megyei médiumok keresték fel őket, hanem a MTI is, amely által még több hazai sajtó is írt, beszélt róluk. Ahogy az elmúlt években, most is volt témája a labirintusnak: a jubileumi útvesztőt Bajnóczi János tervezte meg.

Nagy örömükre a szervezőknek alig kellett a hulladékszedéssel foglalkozniuk, ugyanis a látogatók jutalom ellenében kihozták azokat – persze volt, aki enélkül is összeszedte a szemetet. A legnépszerűbb hétvége az ősmagyar nap volt, amelyen a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesületet tartott érdekes előadások. Sikeres volt a szabadulószoba és a kincskeresés is.

Íjászkodni is lehetett az útvesztőben – Makó Híradó

A jubileumi kiszombori kukorica-útvesztő harmadik hetében ősmagyar napot szervezett a Kis Mária Hortensia Honismereti Kör. A kilátogatók kipróbálhatták magukat az íjászatban, de egy honfoglalás kori jurtát és hadi sátrat is megtekintettek.

Ebben az esztendőben az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, sokkal több volt a napsütéses nap, mint tavaly. A honismereti kör vezetője elmondta, jövőre változtatnak a nyitvatartási időn, ugyanis a kánikula miatt inkább 17 óra után érkeznek a látogatók. Azonban, problémával most is szembesültek a rendezők –  a drónfelvételen vették észre, hogy egy traktoros kivágott sorokat. 

– Gyors bevetettük újra tengerivel, azonban az a sor kisebbre nőtt, mint az útvesztő többi része, illetve azon kukorica sem termett – tette hozzá Endrész Erzsébet.

Idén sem maradtak el az anonim támogatók: most is érkeztek támogatások az egyesület bankszámlájára. Hogy mit hoz a jövő évi kukorica-útvesztő? Azt még maguk a szervezők sem tudják – még van idejük ötletelni rajta.