Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Mozgásfejlesztő eszközöket kapott a Pedagógiai Szakszolgálat, flashmobokkal és koncerttel ünnepelték a jubileumot a bartókosok, indiánok foglalták el a Kálvin ovit a családi napon, Földeákon is sokan keresték meg Lázár Jánost – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Civil kezdeményezés mellé állt a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a makói önkormányzat: a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézmény számára két, speciális mozgásfejlesztő eszközt vásároltak, amelyek pedagógusok és a szülők életét is megkönnyítik.

Pénteken a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozatának hatvanéves jubileumát ünnepelték több helyen is a városban; délelőtt énekes flashmobokkal, este pedig a Hagymaházban egy nagyszabású koncerttel készültek.

Emléktáblát kapott az egykori királyi közjegyző: Dr. Demkó Pál munkássága emlékére emléktáblát avattak az Úri utca 16. szám alatt, ahol hajdanában élt és dolgozott is.

Tematikus családi nappal készült a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézménye a tegnapi napon: az indián nyári rendezvényen maguk a gyerekek is indiánná válhattak, az óvoda udvarán szüleikkel együtt fedezhették fel a játékokat.

A térség országgyűlési képviselője már tavaly arról beszélt, hogy ha újra bizalmat szavaznak neki a választók, akkor elsősorban a választókerületével szeretne foglalkozni. Ennek egy fontos része, hogy már nem csak a nagyvárosokban tart fogadóórát; Lázár Jánost sokan keresték meg tegnap Földeákon.

A mai napot pedig a Kispál és a Borz dalával indítjuk!