Kiemelt hírek Makó

Épül az ideiglenes gyógyszertár Lonovics sugárúton

Ahogy már korábban többször is beszámoltunk róla, a rendkívül rossz állapotú Kálvin utcai orvosi rendelő helyére egy új, 21. századi épületkomplexumot épített a város. A háziorvosi rendelés a ideiglenesen Lonovics sugárúti hajdani tüdőgondozóban kap helyet, míg a gyógyszertár a mellette lévő pszichiátria udvarába kerül, konténerépületbe.

A Kálvin utcai orvosi rendelők rendkívül rossz állapotban vannak: többször is írtunk arról, milyen körülmények között rendelnek a felnőtt- és gyermek háziorvosok. A városvezetés végül a felújítás helyett egy új, modern épület felépítése mellett tette le a voksát – ez közel 380 millió forintból valósul meg. A gyermekorvosi rendelés már július 30. óta a Hollósy Kornélia utca 2/A szám alatt találhatják meg a szülők, a felnőttorvosi rendelés azonban még a Kálvin utca 24. szám alatt működik.

Azonban az épület bontására már készül a városvezetés: az egykori tüdőgondozót – ahová a felnőtt ellátás kerül – már gőzerővel alakítják át, hogy megfelelő legyen a rendelések számára. A Kálvin utcában egy gyógyszertár is helyet kapott – hosszas egyeztetés után végül amellett döntött a város, hogy a Lonovics sugárúti hajdani pszichiátria udvarában kap helyet, konténerépületben. Pénteken meg is kezdték ennek az építését.

navigate_before
navigate_next