Hírek Kiemelt hírek Makó

A szülőket és gyermekeiket is várta a közösségi vásár

Nagy Őszi Gardróbfrissítés néven szervezett szombat délelőtt közösségi vásárt a makói Család és KarrierPONT a Hagymaház előtti téren. A kezdeményezésre vevői és eladói oldalról is nagy volt az igény, ráadásul ameddig a szülők vásároltak, a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.

– Több makói anyuka jött be a Család és KarrierPONTba és kérte a segítségünket; a Facebook-on több olyan adok veszek felület, baba-mama börze és játék oldal van, ahová fel lehet rakni a ruhákat, a megunt dolgokat, és azokat árulni, majd személyesen átadni. Nyilván ez az anyáknak megterhelő folyamat, és ezért látogattak el hozzánk ezek az anyukák, akik kérték ebben a segítségünket, hogy nem-e lehetne egy ilyen eseményt létrehozni – mondta el portálunknak Andrási Lilla. A projektmenedzser továbbá hozzátette: többen gyermekükkel érkeztek, akik így zsebpénzt is kereshetnek az eladott dolgokból. A szülők ráadásul babahordozási tanácsadáson is részt vehettek.

Az EFOP pályázatban megvalósuló közösségi vásáron mintegy 10-15 eladó vett részt. A helyért cserébe maximum ezer forintnyi irodaszereket kértek; például füzeteket, tollakat és lapokat, amiket a Nagycsaládosok Egyesületének juttatnak majd el, akik a rászoruló gyermekeknek adják majd a kapott irodaszereket.

A közösségi vásár ebben a formájában most először került megszervezésre, de mint Andrási Lilla kiemelte: szeretnének ebből sorozatot csinálni, és ha télen nem is, tavasszal megismételni a vásárt.