Kiemelt hírek Makó

Mozgásfejlesztő eszközöket kapott a Pedagógiai Szakszolgálat

Civil kezdeményezés mellé állt a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a makói önkormányzat: a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézmény számára két, speciális mozgásfejlesztő eszközt vásároltak, amelyek pedagógusok és a szülők életét is megkönnyítik.

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye speciális mozgásfejlesztő eszközökkel gazdagodott a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a makói önkormányzat segítségével. A kezdeményezést Schmidt Ferenc indította el a cégnél, akinek gyermekének is korai fejlesztésen kellett részt vennie, azonban a mozgás- és koordinációfejlesztő, kreatív eszköz csak Szegeden volt elérhető. A Huple nevű, félgömb alakú kellék játékosan motiválja a kicsiket, hogy tudatosan használják az egyensúlyukat. 

Nagy Mihály, a cég ügyvezetője elmondta: a ContiTech számára fontos a civil szervezetek támogatása, az utóbbi időben pedig kiemelt feladatként tekintenek az elesettek, rászorulók segítésére, de a gyerekek fejlődéséhez is nagyban hozzájárulnak. Az önkormányzat egy szivacsalagút rendszert ajándékozott a szakszolgálat részére. Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében kiemelte, a civil kezdeményezések mindig fontos közösségi értékekre hívja fel a figyelmet és ez esetben sem volt másképpen.

Koczkás Anikó, a szakszolgálat tagintézmény-vezető elárulta, a korai fejlesztés, prevenció azért is fontos, mert a későbbiekben megelőzhető a tanulási nehézségek is.