Hírek Kiemelt hírek Makó

Flashmobokkal és koncerttel ünnepelték a jubileumot

Pénteken a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozatának hatvanéves jubileumát ünnepelték több helyen is a városban; délelőtt énekes flashmobokkal, este pedig a Hagymaházban egy nagyszabású koncerttel készültek.

Hatvan éve indította el Boleman Dénesné az ének-zene tagozatot, a jubileumot két napon is ünneplik több programmal: péntek délelőtt énekes flashmobokat tartottak Makó nevezetes pontjain, többek között a Hagymatikumnál, a Hagymaháznál és a szelfipont előtt is megörvendeztették a járókelőket a diákok hangjukkal.

– Nagyon fontosnak tartjuk a kórust; egyrészt a közös éneklés nagyon sokféle képességet, készséget fejleszt, másrészt pedig olyan közösségi életre ad lehetőséget, ami aztán a később, például a Makói Városi Vegyeskarban, tehát felnőtt kórusokban is folytatható – emelte ki Borkáné Dudás Mónika intézményvezető.

Este a Hagymaházban jubileumi koncertet tartottak, melynek énekes nagykövete Bátori Éva operaénekes volt, aki maga is a Bartókban tanult. A nagyszabású koncerten nemcsak az ének, hanem a tánc is helyet kapott. Köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet.

navigate_before
navigate_next

– A jubileumi évfordulók számomra mindig megálljt parancsolnak; elcsendesedésre invitálnak, mély alázattal. Reflexióra sarkallnak a megtett úton történő visszatekintésre, és arra is meghívnak, hogy tovább induljak a megtett útra visszatekintve. A visszatekintés összegzése azonban végül mindig az örömök, sikerek melletti megpróbáltatások, kudarcok ellenére is egyetlen egy szóban összegződik bennem: hála – emelte ki a polgármester; aki háláját fejezte az intézmény, a pedagógusok és a szülők felé, illetve a legfőbb hálát a bizalomért. Megemlékezett az iskola történetéről, és kiemelte annak értékeit is köszöntőjében.