Hírek Kiemelt hírek Makó

Emléktáblát kapott az egykori királyi közjegyző

Dr. Demkó Pál 33 éven át szolgált, mint királyi közjegyző. A köztiszteletben álló személy munkássága emlékére emléktáblát avattak az Úri utca 16. szám alatt, ahol hajdanában élt és dolgozott is.

A Belvárosi római katolikus temetőben is fejet hajtottak dr. Demkó Pál makói királyi közjegyző előtt. A megemlékezésére a családja mellett jelenlegi közjegyzők, jegyzők és köztisztviselők látogattak ki. Ezt követően az Úri utca 16. szám alatt folytatódott a program. Demkó Pál egykori lakóháza és irodája falán emléktáblát is avattak. Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepi beszédében Makó hajdani közjegyzőjét méltatta.

navigate_before
navigate_next

– Emlékezni és fejet hajtani jöttünk össze az egykor élt makai polgár előtt. Egy olyan makói polgár előtt, akinek emléke, munkássága, tevékenysége kivívta a régmúlt makóiak tiszteletét. De nemcsak a múltban tisztelték, hanem napjainkban is rangja van a Demkó névnek – fogalmazott a város első embere.

Dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke is köszöntőt mondott. Hangsúlyozta: bár Demkó Pál nem született makói volt, mégis lokálpatriótaként segítette a várost, ahol haláláig élt és dolgozott.

navigate_before
navigate_next