Hírek Kiemelt hírek Térség

Jótékonysági koncert a koraszülött gyermekekért

Baba

A Korábban Érkeztem Alapítvány szeptember 30-i estjének bevételeit a koraszülöttek ellátását szolgáló, légzést segítő eszközök vásárlására fordítják. Miklósa Erika, Feke Pál, illetve Szarka Tamás és zenekara is fellép más, ismert művészek mellett.

A koraszülöttek ellátást célzó, légzést segítő eszközök vásárlása az első számú célkitűzése a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány idei jótékonysági komolyzenei koncertjének. A nagyszabású estre – mely az alapítvány ötödik, jubileumi gálakoncertje – a 2018. évi Szent Gellért Fesztivál keretében kerül sor szeptember 30-án (vasárnap) 19 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban.

A tavalyi esztendőben az alapítvány a rendezvény bevételéből a dél-alföldi régióban született koraszülött vagy sérülten született újszülöttek anyukái számára kialakított anyaszobáit fejlesztette, tette korszerűbbé. Ezúttal úgy döntöttek, a legfontosabb és legsürgetőbb feladat az alapítvány által támogatott szegedi, kecskeméti és gyulai koraszülött intenzív osztály eszközparkjának bővítése, modernizálása, tehát azok, akik támogatják az estet, e mellé az igazán nemes ügy mellé állnak.

Rádi Katalin alapító, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja portálunknak elárulta: olyan, a koraszülöttek ellátását szolgáló, légzést segítő eszközöket szeretnének vásárolni, melyek a gyermekek modern, intenzív ellátásához elengedhetetlenek. Szükségesnek látják mellett további olyan
eszközök beszerzését is, amelyek az édesanya és a gyermek közti kötelék szorosabbá és bensőségesebbé tételét szolgálják.

– Alapítványunk évről évre igyekszik a lehetőségeihez mérten mindig abban segíteni a szegedi, kecskeméti és gyulai koraszülött intenzív osztályt, amire éppen a legnagyobb szükségük van. Büszkék vagyunk arra is, hogy a szegedi női, illetve gyermekklinikán több anyaszobát alakítottunk ki, melyeket támogatóink segítségével folyamatosan egyre otthonosabbá teszünk. Ez azért fontos, mert például ha a sebészeti ellátásra Szegedre kerül egy makói vagy akár egy gyulai kisgyermek, akkor az édesanyja vele, mellette tudja tölteni az éjszakát. Az utóbbi évek során általában 7-8 millió forint gyűlt össze a jótékonysági koncertjeinken, mely összeget teljes egészében az érintett egészségügyi intézmények megsegítésére fordítottunk. Az elmúlt időszakban csak a szegedi női és gyermekklinikát közel 20 millió forint értékben tudtuk támogatni különféle eszközökkel, bútorokkal. Egy konyhát is kialakítottunk a nővéreknek, hogy minél komfortosabb körülmények között végezhessék mindennapi munkájukat –mondta el Rádi Katalin.

A szeptember 30-i jótékonysági koncert fellépői: Miklósa Erika Liszt-, Kossuth- és Prima Primissima díjas opera-énekesnő; Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, költő, előadó és zenekara; Érdi Tamás Prima Primissima-díjas zongoraművész; Horváth István tenor, a Magyar Állami Operaház szólistája; Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas musicalénekes, színész, valamint további meglepetésvendégek a magyar zenei élet kiemelkedő művészei közül. A koncert során közreműködik a Szegedi Szimfonikusok Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

Az est fővédnökei: Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány kuratóriumi tagja és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök. Az est védnöke: Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Jegyek a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában és online a színház oldalán keresztül vásárolhatóak 3500, 2000 és 1000 forintos áron.

A koraszülött, illetve súlyos, életveszélyes állapotban lévő csecsemők sürgősségi és intenzív ellátását segítő alapítvány egyébként egész évben várja és köszönettel fogadja a támogatásokat a következő bankszámlaszámon: 10918001 – 00000026 – 89160011

Korábban Érkeztem AlapítványBorítókép: pixabay.com