Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Rongálás és lopás is nehezíti a járdafelújítást, szépen halad a könyvtár építése, az iskolára hangolódnak a gyerekek a zeneoviban, a világhálón barangolhatnak az óföldeáki otthonlakók – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A tavalyi évben 12 millió forintból, az idei évben 20 millió forintból újulnak meg járdák a nyolcas választókerületben. A hamarosan véget érő munkálatokat rongálás és lopás is nehezíti: a járdaszegélyeket raklapostul vitték el szerda reggelre, a vállalkozó a rendőrségen feljelentést tett.

A könyvtár építése jól halad; a kivitelező elmondta: már a befejező szakipari munkák zajlanak. Várhatóan a hónap végén már egy zárt épület fog állni a Deák Ferenc utcában.

Makón is zajlik az Európai Mobilitási Hét – erről Czirbus Gábor alpolgármester számolt be közösségi oldalán. A honatya ezen a héten az autót kerékpárra cserélte, így a hivatalba is a kétkerekűvel érkezik. 

Közel ötvenéves hagyománya van a Bartókban a zeneovinak, amely során a leendő énektagozatos iskolások felkészülhetnek a februári alkalmassági vizsgára. Az idei tanév első foglalkozására szerda délután került sor.

Két darab számítógéppel gazdagodott a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona. Az bentlakók örömmel vették az újabb technikai eszköz érkezését, hiszen így könnyebben tudnak a családtagjaikkal kapcsolatban maradni.

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban. A kormányfő Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: az ausztriai városban tartják az Európai Unió miniszterelnökeinek csúcstalálkozóját, ahol az egyik legfontosabb kérdés a határok megvédése lesz.

A mai napot pedig a Boney M dalával indítjuk!