Hírek Kiemelt hírek Makó

Szépen halad a könyvtár építése

A könyvtár építése jól halad; a kivitelező elmondta: már a befejező szakipari munkák zajlanak. Várhatóan a hónap végén már egy zárt épület fog állni a Deák Ferenc utcában.

Egy modern és 21. századi bibliotéka épül a Deák Ferenc utcában Makovecz Imre tervei alapján. A könyvtár többfunkciós lesz: lesz rendezvényterem, olvasószobák, számítástechnikai labor és várhatóan egy büfé is, illetve a felnőtt- és gyermekkönyvek is egy helyen – de különböző szinten – lesznek megtalálhatóak. Toldi János önkormányzati képviselő a délelőtti sajtóbejárás előtt elárulta, a Makovecz-könyvtár erősebbé, híresebbé teszi a várost.

navigate_before
navigate_next

Gilicze Ferenc, a projekt felelős műszaki vezetője elmondta, jól haladnak az építkezéssel. Egyedül a tetőszerkezettel akadtak gondok – például további anyagrendelésre volt szükség -, azonban jelenleg a befejező szakipari munkák zajlanak: a tetőfedő- és bádogos munka folyik, illetve a gipszkartonozási és a festési munkálatokat is megkezdték. A nyílászárók beszerelése is zajlik, így valószínűleg hónap végén már teljesen zárt lesz az épület.