Hírek Kiemelt hírek Makó

Rongálás és lopás is nehezíti a járdafelújítást

A tavalyi évben 12 millió forintból, az idei évben 20 millió forintból újulnak meg járdák a nyolcas választókerületben. A hamarosan véget érő munkálatokat rongálás és lopás is nehezíti.

–  A 20 millió forintba belefért a Hargita utcának a Munkás utcától a Vaskapu utcáig tartó része, hiszen 2017-ben a másik oldal elkészült, azonkívül még az Ibolya utcán a Hóvirág utcától az Orgona utcáig tartó szakasz is megújul, valamint az Orgona utca a Szép utcától a Pipacs utcáig teljesen felújításra kerül, valamint a Juhász Gyula utca a Pipacs utcától a Liliom utcáig is meg lesz csinálva, sőt, a Dohány utca páratlan oldala teljesen kész lett – tájékoztatott Gáspár Sándor. Az önkormányzati képviselő elégedett a kivitelezővel, a munka mégsem zökkenőmentes.

– Nagy bosszúságom és felháborodásom az, hogy a héten két dolog is történt itt: az egyik, hogy kedd reggelre a járdalapba olyan 10-15 talicskányi cserepet hordtak bele, amit a vállalkozónak magának kellett kitermelnie, ma reggelre pedig körülbelül 15 járdaszegélyt loptak el raklapostul, a vállalkozó a rendőrségen feljelentést tett – mondta el Gáspár Sándor. A képviselő továbbá hozzátette: örül a járdaprogramnak, a környezet szépül, a lakók ezt el is várják, bár még sok járda van, amely felújításra vár.

– Jelenleg az utolsó szakaszt csináljuk, a Juhász Gyula térnek a túlsó végét, ebből 170 méterünk van még, de ez jövő hét hétfőre vagy keddre kész lesz. A legnagyobb nehézséget a fák és a gyökerek jelentik, ebből nagyon sok van, két fa ki is dőlt, ezeket ki kellett vágnunk – összegezte Szabó Gábor. Az egyéni vállalkozó elmondása szerint a lopás kára körülbelül 15 ezer forint, továbbá a fél köbméter törmelék, amely 4-5 ezer forint, de azt el kell hordatni is.