Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Az iskolára hangolódnak a gyerekek a zeneoviban

Közel ötvenéves hagyománya van a Bartókban a zeneovinak, amely során a leendő énektagozatos iskolások felkészülhetnek a februári alkalmassági vizsgára. Az idei tanév első foglalkozására szerda délután került sor.

Az énekes kedvű, jó hallással rendelkező nagycsoportosoknak szóló foglalkozásokat 16 éve tartja Daróczi Szilvia. A Makói Általános Iskola Bartók székhelyintézményének énektanára portálunknak elmondta: az előkészítő érzelmi biztonságot ad a gyerekeknek, hiszen hozzászoknak az elvárásokhoz és hozzá is, így a februári alkalmassági vizsgára már nem idegenként érkeznek, így nem is vizsgaként, hanem játékként tekintenek rá. Azok, akik a zeneovi nélkül vágnak neki az alkalmasságinak, azok jobban izgulnak és megvannak szeppenve, hiszen nem tudják mire számíthatnak.

Az énektagozat előfeltétele a vizsga, ahol az énektanárok előtt mutatják be tehetségüket és tudásukat a gyerekek. A meghallgatás során felmérik a jelentkező hangját, hallását és ritmusérzékét is; a cél, hogy a leendő diákok megállják a helyüket, és hogy jól érezzék magukat – emelte ki Daróczi Szilvia.

Mint hozzátette: a zeneovira a mai napon, személyesen lehetett jelentkezni, de a jövő héten is lehet még csatlakozni; a foglalkozások szerdánként fél négytől vannak a Bartók épületében.