Hírek Kiemelt hírek Térség

A világhálón barangolhatnak az óföldeáki otthonlakók

Két darab számítógéppel gazdagodott a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona. Az bentlakók örömmel vették az újabb technikai eszköz érkezését, hiszen így könnyebben tudnak a családtagjaikkal kapcsolatban maradni.

A mai felgyorsult világban már szinte mindenki az interneten keresztül tud kapcsolatban maradni családtagjaikkal, szeretteikkel. Ezért is volt nagy az öröm a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthonában, miután két darab számítógépet kaptak a Csongrád Megyei Kormányhivataltól. Juhász Tünde kormánymegbízott az átadás előtt elmondta, az elmúlt években több uniós forrásnak köszönhetően tudták a számítógépeket lecserélni a hivatalokban és a régebbi, de használható eszközöket a megyei idősek otthonainak adományozzák.

– Azt gondolom, hogy ma már nincs az a korosztály és társadalmi csoport, aki nem ismerné az internet nyújtotta lehetőségeket és ne böngészne szívesen különböző képeket, híreket és filmeket – fogalmazott a kormánymegbízott. Juhász Tünde hozzátette: a megyei kormányhivatalnak ez fontos küldetése és az elmúlt négy évben több mint 100 gépet sikerült átadniuk a megye különböző intézményeinek, szervezeteinek.

A Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthonának részlegvezetője, Simonné Sinkó Erika megköszönte a felajánlást. Elárulta, két lakónak nem ismeretlen a számítógépes világ, hiszen részt vettek tanfolyamon is – először ők ültek le a gépek elé, hogy azokat kipróbálhassák.