Hírek Kiemelt hírek Makó

Új járdán közlekedhetnek Kovács Sándor körzetében

Nyár elején vette kezdetét az idei járdaprogram Makón: a városvezetés erre a célra 20 millió forintot biztosított választókerületenként. Kovács Sándor körzetében három utcában – az Almási, a Justh Gyula és az Üstökös utcában – épült járda.

Az Almási utca páratlan oldalán – a Bánát és Sírkert utca közötti szakaszán – és a Justh Gyula utca páros oldalán – az Attila és Vásárhelyi utca közti részen – már új gyalogos úton közlekedhetnek a járókelők és a kerékpárosok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is önerőből indította el a járdaprogramot a város, amelynek keretén belül választókerületenként 20 millió forintból épülhettek járdák.

Kovács Sándor képviselő hozzátette: a Start Munkaprogram keretén belül is készült gyalogút, többek között az Almási utca 2. szám előtt és az Erdő utcában. Továbbá a Torma Imre utcában szeretnének új járdát a program által. A városatya megemlítette, jövőre is folytatni kívánják a megkezdett munkát és minél több új szakaszt szeretnének felújítani. A képviselő-testület már beszélt arról, hogy stratégiai útvonalakat kéne kijelölni, ahol mindenképpen fontos lenne új járdát építeni.

– Ilyen például a Kálvária utca vagy éppen a „Sárgaházak” előtti rész – tette hozzá Kovács Sándor.

Varga Zsolt, a VKÉZ Építő és Szolgáltató Bt. ügyvezetője elmondta, az Almási utcai szakaszon közel 560 méter hosszan végezték el a kivitelezést. A munka mintegy két hónapig folyt. Az ügyvezető hozzátette: a munkát a nagy meleg nehezítette, de így is elkészültek a megbízással.