Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

A Lelei Napokon és a kiszombori sportnapon is járt Lázár János, erdélyi Hagymafesztiválon vett részt Czirbus Gábor, a Nébih szennyeződött tejet hívott vissza a forgalomból, Orbán Viktor szerint nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A falunapok vége Kiszomboron is sportolással telik, ide látogatott ki a térség országgyűlési képviselője is. A polgármester mellett aztán Szirbik Imre alpolgármesterrel is beszélgetett, aki nagy focirajongó hírében áll. Lázár János így feltette azt a nagy kérdést is, mitől lehetne jobb a magyar foci. A Maroslelén készült videójából kiderül, a Lelei Napok gasztrofesztiválján mintegy ezer emberre főztek. Vasárnap a motorosok is kitettek magukért.

Két település, két hagymafesztivál – Madéfalván járt Czirbus Gábor, az alpolgármester közösségi oldalán számolt be az erdélyi utazásról és az ottani Hagymafesztiválról, amely idén tízéves jubileumát ünnepelte.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyeződött tejet hívott vissza a forgalomból, amelyet a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalmaz.

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő beszédében súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.

A mai napot pedig Paul McCartney dalával indítjuk: a Fuh You a legújabb, Egypt Station című lemezén található, amellyel 36 év után újra vezeti az amerikai albumlistát a 76 éves ex-Beatle.