Hírek Külföld

Arcon szúrt egy rendőrt egy migráns Brüsszelben

Késsel támadt egy migráns egy őt igazoltatni készülő rendőrre a brüsszeli Északi pályaudvar közelében található Maximilien parkban – közölte a brüsszeli főügyészség hétfőn, hozzátéve, hogy a rendőrök rálőttek a migránsra – írja az Origo.

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint a brutális támadás hétfőn délelőtt történt, amikor a rendőrség kivonuló egységei a parkban alvó illegális bevándorlókat fel akarták ébreszteni. Az egyik migráns megtagadta személyazonosságának ellenőrzését és rátámadt az egyik rendőrre, akit késével megsebesített az arcán.

A rendőrök ekkor paprikaspray-t fújtak rá, majd meglőtték a migránst, a mellkasán és a combján találta el három golyó.

A migráns súlyos állapotban van. A rendőr könnyebben sérült, kórházba szállították. A migráns személyazonosságát egyelőre nem sikerült megállapítani, további részleteket később hoznak nyilvánosságra. 

A brüsszeli Maximilien parkban és az Északi pályaudvar környékén több száz, főként fekete-afrikai – elsősorban Szudánból és Eritreából származó – illegális bevándorló táborozik évek óta.

A migránsok nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy Nagy-Britanniába mehessenek tovább.

A migrációért felelős Teo Francken államtitkár szerint meg kellene tisztítani a parkot és környékét a migránsoktól, ezt a belga jogvédők (akiket leginkább Soros György pénzel) sorozatosan megakadályozzák.

 

Forrás: Origo | Borítóképünk illusztráció.