Belföld Hírek Kiemelt

A Fidesz nyerte a tiszavasvári polgármesterválasztást

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője.

Ostorháziné Kórik Zsuzsanna elmondta, hogy a voksoláson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt.Szőke Zoltánra 1897-en szavaztak,a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban azért kellett időközi választást tartani, mert Fülöp Erik polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről. Öten indultak a polgármesteri posztért: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, négyen pedig függetlenként. A választói névjegyzékben 9.875-en szerepelnek.

Tiszavasvárit azóta emlegették a Jobbik fellegváraként, hogy Fülöp Erik 2010 őszén megszerezte a polgármesteri tisztséget – ezzel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település lett az első város, ahol jobbikos polgármestert választottak. Így a Fidesz most egy jobbikos fellegvárat vett be.

Borítókép: Szabó Gábor Jobbik pártigazgató és Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi időközi választások estéjén

Forrás: Origo

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.