Hírek Kiemelt hírek Térség

Mozgás és ló-erőfitogtatás a térségi sportnapokon

Több településen is sportnappal zárultak a falunapok vasárnap, ahová a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott.

– A jövő nemzedékére próbálunk ezzel hatni, a játék és a mozgás is nagyon fontos. Ha pedig ezek együtt vannak, az rendkívül jó élmény, ami építi a közösséget is. – mondja Szegvári Ernőné a kiszombori sportnapról, amivel már hagyományosan zárják a településen a falunapokat.

A polgármestertől megtudtuk, a helyi sportpályának otthont adó területből egy kis bázist csináltak a sportszeretőknek, amit folyamatosan fejlesztenek is. Néhány évvel ezelőtt az öltözőt újították fel, majd az MLSZ-el együttműködésben elkészült egy műfüves pálya is, amit ingyen használnak a gyerekek. Ez utóbbit emelte ki Lázár János is, aki szintén kilátogatott a település sportnapjára.

– Jól bizonyítja a műfüves pálya működtetése és fenntartása, hogy a magyar kormány egyik legsikeresebb programja volt, hogy ezzel segítse a kistelepüléseket – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

navigate_before
navigate_next

Maroslelén is sportnappal zárultak a falunapok, itt azonban egy motoros találkozót is tartottak, amelyre több mint száz résztvevő érkezett.

– Minden várakozásunkat felülmúlta a létszám, de úgy látom, hogy a motorosok egy nagyon összetartó csapat, ha valahol van egy rendezvény akkor mindegyik ott akar lenni – emelte ki Martonosi György.

A polgármester hozzátette: mindenképpen szüksége van a településeknek évente egy-egy hasonló rendezvényre, mert így olyan emberek is találkozni és beszélgetni tudnak, akik máskor nem.

navigate_before
navigate_next