Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Ötödik alkalommal ünnepeltek a gerizdesi városrész lakói, újabb testvértelepüléssel gazdagodhat Kövegy, bográcsok utcáját neveztek ki Maroslelén, díszpolgári címet osztottak Magyarcsanádon – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Kisebb jubileumához érkezett a gerizdesi városrésznap: öt éve adták át a játszóteret és szervezték meg a városrésznapot – erről Marosvári Attila képviselő emlékezett meg köszöntőjében. A délután kezdődő rendezvényen mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot.

Kis költségvetésből gazdálkodik Kövegy, ezért nem olyan egyszerű a településen nagyobb volumenű rendezvényt szervezni. Utoljára 2014-ben sikerült falunapot tartaniuk – azonban Lázár János támogatásával szombaton ismét összegyűlhetett a település apraja-nagyja a sportpályán.

A maroslelei közösségi nap folytatódott szombaton is: az Árpád utcát ideiglenesen átnevezték a Bográcsok utcájának, de nem véletlenül – 40 üstben rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek.

Legeket köszöntöttek és díszpolgári címeket is adtak át a magyarcsanádi falunap második napján. A megtisztelő címet az egykori polgármester, Farkas Jánosné vehette át, illetve posztumusz díszpolgári címben részesült Higyisán Aurél.

Számos program várta szombaton a fürdőzőket az Indián Nyár Party-n; a Hagymatikum utolsó kültéri rendezvényén három helyszínen is várták azokat, akik ki szerették volna élvezni az év utolsó nyárias napjait. A Kulturális Örökség Napja alkalmából kerékpártúrát szervezett a József Attila Városi Múzeum, a Dr. Kecskeméti Ármin Baráti Társaság és a makói önkormányzat a jángori zsidó temetőbe.

A hét elején az Európai Parlament a hazai ellenzéki képviselők túlnyomó részének lelkes asszisztálásával elfogadta a Sargentini-jelentést. Megkérdeztük a térségbeli képviselőket, illetve Facebook bejegyzéseiből szemezgettünk, hogy kiderüljön mit gondolnak róla.

A mai napot pedig az Első Emelet dalával indítjuk, egészen 1987-ből!