Kiemelt hírek Színes Térség

Újabb testvértelepüléssel gazdagodhat Kövegy

Kis költségvetésből gazdálkodik Kövegy, ezért nem olyan egyszerű a településen nagyobb volumenű rendezvényt szervezni. Utoljára 2014-ben sikerült falunapot tartaniuk – azonban Lázár János támogatásával szombaton ismét összegyűlhetett a település apraja-nagyja a sportpályán.

Rotyogtak a bográcsban a finomságok a kövegyi sportpályán: sok csapat jelentkezett a falunapi főzésre. Miközben a különböző egytálételek készültek, addig palacsinta is sült az árnyékban. Amíg a felnőttek sütöttek-főztek, addig a gyerekek lufit kérhettek a lufis bohóctól, illetve csillámtetoválás, henna és arcfestés is készült nekik. Nem hiába telt meg élettel Kövegy: 4 év után ismét tudtak falunapot szervezni. Galgóczkiné Krobák Mária elárulta, idén Lázár János országgyűlési képviselő támogatásának köszönhetően tudták a programot megszervezni.

– Jövőre ismét szeretnék falunapot tartani, ehhez már pályázatot is fogunk benyújtani – fogalmazott a polgármester.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a legeket is köszöntötték a faluban. Kövegy legidősebb férfije Mátó János, míg a legidősebb hölgye Csertus Jánosné – ők már betöltötték a kilencedik X-et is. A település legifjabb lakói Albert Szonja Edina és Jakabovics Gergő – ők idén születettek. A leghosszabb házasságot Brutyó Mihály és felesége, Beke Mária tartja. 10 éve alakult ki a falugondnokság és azóta ezt a pozíciót tölti be Szabó Mihály. Kiemelkedő közösségi munkájukért vehettek át elismerést Jáksó Károlyné, a helyi nyugdíjas klub vezetője és Borsosné Luczó Gizella.

navigate_before
navigate_next

A falunap egy másik érdekességet is magában rejtett: hosszú évek után látogatást tett Magyarsáros polgármestere is Kövegyen. A két település több mint egy évtizede testvértelepülések már. Azonban újabb kapcsolat is létrejöhet ezen a hétvégén: Kécsa első embere azért érkezett, hogy testvértelepüléssé váljanak.