Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Ötödik alkalommal ünnepeltek a gerizdesi városrész lakói

Kisebb jubileumához érkezett a gerizdesi városrésznap: öt éve adták át a játszóteret és szervezték meg a városrésznapot – erről Marosvári Attila képviselő emlékezett meg köszöntőjében. A délután kezdődő rendezvényen mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot

Térzenével vette kezdetét a programsorozat a Makói Magán Zeneiskola Kamara Együttesének közreműködésével, fellépett a Majorette TSE és a Kálvin Téri Református Általános Iskola ugróköteles csoportja, de a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió és a Makó Budo Klub aerobik szakosztálya is bemutatkozott. Zenélt a Vackor zenekar, a gyerekek pedig felfedezhették az ugrálóvárat, arcfestést kaphattak, és kézműves foglalkozáson is részt vehettek a Ma-fi-a jóvoltából, illetve a Család és KarrierPONT is jelen volt. 17 órától Limara hagymás pogácsáit is megkóstolhatták a résztvevők, illetve a lufihajtogató bohóccal is találkozhattak a gyerekek.

Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében elmondta: idén hat városrésznapot szerveztek, pályázati forrásból. A polgármester szólt arról is, hogy idén a családok éve van, ezért kiemelt fontosságúnak tartották, hogy családi programokkal bővítsék ki a városrésznapokat. Megemlékezett a Hagymafesztiválról, és beszélt arról is, hogy ezek a programok turisztikai szempontból kiemelkedők, a városrésznapok pedig a közösséget tudják még erősebbé tenni.

navigate_before
navigate_next

– Ezért is tartják fontosnak a városrészi képviselőink, hogy ezek megvalósuljanak; a jószomszédi viszonyok megerősödjenek, illetve a családok, baráti társaságok még inkább egymásra találjanak – emelte ki köszöntőjében, ezt követően pedig a fejlesztésekről és támogatásokról, és azok hatásairól is beszélt Farkas Éva Erzsébet.

– Pici jubileum ez a mai, öt éve adtuk át ezt a játszóteret, öt évvel ezelőtt szerveztük meg először ezt a városrésznapot. Bevallom őszintén, nagyon sokáig hezitáltam, hogy szabad-e belevágni Gerizdesen, lesz-e érdeklődés egy ilyen családi délután iránt, és azt kell mondanom – ez az öt év tapasztalata is –, hogy igen, ezt meg kell szervezni – mondta el köszöntőjében Marosvári Attila, a városrész képviselője.

A köszöntőket követően színpadra lépett a Colorado Country Band és a Hangovers and the Sober is. A rendezvény az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című EFOP1.5.3-16-2017-00037 számú projekt keretében valósult meg.