Kiemelt hírek Színes Térség

Díszpolgári címet osztottak Magyarcsanádon

Legeket köszöntöttek és díszpolgári címeket is adtak át a magyarcsanádi falunap második napján. A megtisztelő címet az egykori polgármester, Farkas Jánosné vehette át, illetve posztumusz díszpolgári címben részesült Higyisán Aurél.

Ahogy már lenni szokott, a magyarcsanádi falunapon – vagyis a Szent Gellért Napon – legeket is köszöntenek. Az ünnepi műsor során a legidősebb és legfiatalabb lakókat, illetve legidősebb házaspárt és legügyesebb tanulókat is köszöntik. Magyarcsanád legidősebb női lakosaként Unk Szvetozárná Bia nénit és a legidősebb férfi tagjaként Sztáncs Jánost köszöntötték. A falu legifjabb tagja Aboul-Hosn Monir, aki 2018 augusztusában született. Idősebb Kászián Miklóst és feleségét, Babó Katalint is köszöntötték: ők legrégebben hűséget fogadott házaspár a településen.

Magyarcsanád három fiatalra is büszke lehet: Mezei Józsefre, Luncz Lilire és Minyó Dávid Márkra. Józsi már hatodik éve tanul hegedűn, nemrég pedig a Snétberger Alapítvány ösztöndíjában is részesült. Liliről mi is írtunk: a návays diák az ország legjobb kereskedője lett egy versenyen. Dávid nemcsak kitűnő tanuló a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában, hanem az Angyalsóhaj Alapítvány díját is átvehette ebben az esztendőben.

Idén két díszpolgári címet szavazott meg magyarcsanádi grémium: Farkas Jánosné és Higyisán Aurél mellett döntöttek. Farkas Jánosné egykori polgármester meghatódva vette át a kitüntetést. Köszöntőjében megjegyezte: talán most jobban izgult, mint amikor Orbán Viktor miniszterelnöktől vette át a millenniumi emlékzászlót. Higyisán Aurél posztumusz díszpolgári címben részesült. Özvegye, könnyek között köszönte meg az elismerést.

navigate_before
navigate_next

A rendezvényre Lázár János országgyűlési képviselőt is meghívták, azonban külföldön való tartózkodása miatt nem tudott részt venni az eseményen. Levélben üdvözölte a magyarcsanádiakat. Üzenetében kiemelte: a magyarcsanádiak egy olyan közösséget alkotnak, ahol elismerik és díjazzák a befektetett munka eredményét.