Színes Térség

Bográcsok utcáját neveztek ki Maroslelén

A maroslelei közösségi nap folytatódott szombaton is: az Árpád utcát ideiglenesen átnevezték a Bográcsok utcájának, de nem véletlenül – 40 üstben rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek.

Ahány ház, annyi szokás: tartja a mondás, amely igaz a főzésre is. Maroslelén a Bográcsok utcájában negyven bográcsban készültek az egytálételek, de egy biztos – nem volt két egyforma ízű. Volt, aki marhapörköltet, de volt, aki sertésből készített ragut. Balogh Bálint marhapörköltet főzött, amelyet szépen paprikával fel is díszített.

– Mi jobban szeretjük csípősen, de most ez olyan közepesen lesz erős, hogy mindenkinek jó legyen. Most próbálkoztunk díszítéssel is, amúgy nem szokásunk. Bízunk benne, hogy finom lesz, de úgy voltunk vele, ha nem lesz finom, legalább jól nézzen ki – árulta el nevetve a kukta.

Tóth Zoltán, „Tito” a barátaival együtt készítette el a pörköltet. 27 személyre főztek, 13 kiló marhahúsból.

– A Tito-féle pörkölt szerintem nagyon finom: egy titkos alapanyagot is teszek hozzá, amely a lelei tökmagolaj. Ebből készült az alapja is – mesélte Zoli. – Amióta van falunap és főzés, mindig indulunk, de nem nyertünk még sosem.

A Bográcsok utcája mellett a színpadon is zajlott az élet: a sporté és a mozgásé volt a főszerep a délután során. Este az EnterTrain Party Band szórakozatta a közönséget.