Belföld Hírek

Blikk: 11 éves kislányt erőszakolhattak meg sztársportolók

Megrázó, borzalmas és felfoghatatlan. Talán még ezek a jelzők sem írják le egész pontosan azt az esetet, amelyek elkövetőiként két, közismert magyar sztársportolót neveztek meg egy rendőrségi feljelentésben – írja a Blikk.

A Blikk úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.

Információink szerint a lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel készített levélben írta le családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot – amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi – információink szerint mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

Az ügyben nyomozás indult, úgy tudjuk, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet.Lapunk kérdésére a hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár – vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot – alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.

A lap szakember véleményét kérdezte: túl tud-e lépni egy 12 évesnél fiatalabb lány a szexuális erőszakon.

– Száz százalékosan nem lehet feldolgozni a történteket. Az áldozatnak élete során valószínűleg visszatérő problémát okoznak majd az elszenvedett lelki sérülések. Sokaknak persze, segít a terápia, amelynek a hosszát lehetetlen megjósolni, hiszen akár hosszú évekig is tarthat – magyarázta Csehák Hajnalka pszichológus.

A Blikk a kislány családjának egyik barátján keresztül jutott el az áldozatot képviselő ügyvédhez, aki elmondta, régóta tevékenykedik a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még sohasem találkozott.

– Általában a másik oldal keres meg, és nem a sértettet szoktam képviselni. Kettős motivációm volt, hogy mégis elvállaljam ezt az ügyet. Egyrészt magánemberként felháborít a történet. Én is apa vagyok, borzasztóan érzékenyen érint, ha gyerekekkel csinálnak valamit – nyilatkozta dr. Gerencsér András ügyvéd lapunknak. – Másrészt a kislány nekem részletesen elmondta, mit tettek vele a zaklatók.

Az áldozat környezetéből korábban megpróbáltak lépéseket tenni az ügyben, de végül a család egyik barátján keresztül ügyvédhez fordultak.

– Ilyen durva ügyem még sosem volt. Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőtt filmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt – tette hozzá dr. Gerencsér. – Tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy amit az áldozat mond, nem lehet kitalált történet. Úgy döntöttünk, megtesszük a rendőrségi feljelentést.

Forrás: Blikk, a borítókép illusztráció