Megnyitotta kapuit a makói sportágválasztó ma délelőtt: a kétnapos rendezvényen több mint harminc sportág mutatkozik be. A mai napon az oktatási intézmények is részt vettek, délelőtt közös testnevelésórán hangolódhattak a programsorozatra, amelyet Bagi Mátyás vezetett.

Márton Imre, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. sportügyekért felelős ügyvezetője korábban kiemelte, a rendezvény célja a sportágak népszerűsítése, új elemként pedig idén nyílt edzésekkel is várják a látogatókat, ahol öt küzdősport kerül bemutatásra.

Kilenc órától sportági workshopok vették kezdetüket, a tesi órát és a megnyitót követően Knézy Jenő sportriporter és Birkás Balázs kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok kajakozó tartott előadást.

A különböző sportágak képviselői standokat állítottak fel az Erdei János Városi Sportcsarnokban, és annak környékén. A 11 éves Németi Gergő a taekwondo-t népszerűsítette, amelyet ő maga két éve űz, előtte focizott. Mint elmondta, azt szereti benne, hogy jó a társaság és izgalmas, jelenleg zöld övvel rendelkezik, de a fekete a cél. A bátrabbak lovagolhattak is, illetve sokan a veterán járművek csodájára jártak, voltak, akiket egy körre is elvittek a sportcsarnok mellett lévő trabanttal.

Búza Hajnal Emma a Kálvinból érkezett a sportágválasztóra. Mint elmondta, 10 éve lovagol és három éve jár atlétika szakkörre az iskolában. Ezt a sportágat kiegészítő sportként választotta a lovaglás mellé.

A programok ma a 16:45-kor kezdődő nyílt edzésekkel zárulnak, holnap reggeltől viszont folytatódik a VI. Makói Nagy Sportágválasztó az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvény az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest