Hírek Színes

Nemcsak a diákokat, szüleiket is köszöntötték a Kiszombori Közösségi Napok megnyitóján

A hagyományokhoz híven idén elismeréseket adtak át azoknak a diákoknak, akik országos tanulmányi-, illetve sportversenyeken dobogós helyen végeztek. Nemcsak a tanulókat, szüleiket is köszöntötték a megnyitón.

Térzenével vette kezdetét a háromnapos programsorozat a Makói Magán Zeneiskola fúvószenekarának közreműködésével. A zászlófelvonást követően Szegvári Ernőné mondott ünnepi köszöntőt. A polgármester beszédében kihangsúlyozta: a hétvége során a közösséget ünneplik, a rendezvényen pedig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programokat. Ezt követően szólt a belvíz elvezető rendszer befejezett rekonstrukciójáról, illetve a Rónay kúria felső szintjét érintő fejlesztésről is.

navigate_before
navigate_next

Mint elmondta, az idei év a családok éve, amelyre Kiszombor testülete is kiemelt figyelmet biztosít, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is segítették az étkezést a diákok számára, illetve megnövelték a támogatásokat is, amelyre eddig 236 család nyújtott be kérelmet, szeptember végéig viszont még van lehetőség igényelni. Szólt továbbá a szünidei étkeztetésről is, amelyben 23-an részesültek, illetve a nyári napköziről és a mezőgazdasági terményekről is, amelyekkel segítették a lakosságot.

Ezt követően átadták az elismeréseket; Süveg Merse Péter, a Dózsa György Általános Iskola nyolcadikos diákja is oklevelet vehetett át. A szegedi Ságváriba készülő sportoló négy éve foglalkozik uszonyos úszással, országos versenyeken második, harmadik helyezéseket is ért már el. Oklevelet vehetett át továbbá Gulyás Kristóf, Gulyás Ákos, Czérna Ramóna, Gera Bazsó és Pipicz Tibor.