Hírek Makó Színes

Két különleges kiállításnak ad helyet a Hagymaház

A gyermekek nagy örömére két kiállítás is nyílt a Hagymaházban, illetve az épület előtti téren.

– A “Testünk a csoda” interaktív utazó kiállítás a Hagymaház aulájában várja a gyermekeket. A kiállítás szervezőjének a célja, hogy az általuk fejlesztett, egyedi eszközökkel bemutassák a gyermekek számára az emberi test működését – mondta el Dancsó-Balogh Ágnes. A Hagymaház művelődésszervezője kiemelte: a kiállítás hasznosítható ismereteket nyújt, egészséges életmódra és segítségnyújtásra nevel, és az érdekességek mellett látványos, színes és egyedi megjelenéssel várja a látogatókat. A program az “Esélyteremtés a gyermekekért – közszolgáltatások fejlesztése a makói kistérségben” című EFOP pályázat keretében valósult meg.

navigate_before
navigate_next

– A Furfangos Csodavilágban találhatók azok a fizikát népszerűsítő látványos kísérleti eszközök, melyeknek megtekintése és kipróbálása őszinte csodálatot vált ki a gyerekekből, de a felnőtteknek is érdekesek. Láthatnak óriásbuborék készítőt, napfényt összegyűjtő óriásnagyítót, illetve egy óriás fényképezőgépet, amibe akár bele is bújhatnak – tette hozzá Dancsó-Balogh Ágnes.

– Játszottam a békaugrással, a gólyalábbal és a korongossal is – sorolta Csávás Niki. A Kassai ovi nagycsoportosa nagyon szeret oviba is járni, péntek délelőtt pedig nagy izgalommal fedezte fel a csodavilág játékait is.