Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Négy fecskelakás kerül kialakításra a Fűrész utcában, a kisebb alapterületű helyiségeket igénylik a vállalkozások Makón, a városházán loboghat a székely zászló, bűnösnek mondták ki a Kopernikusz Iskolaszövetkezet két korábbi vezetőjét – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Összesen 20 millió forintból újul meg négy lakás a Fűrész utca 28-as szám alatt, amelyre szeptember végétől pályázhatnak a 35 év alatti párok és családok. A tegnapi napon aláírásra került a kivitelezési szerződés, a felújítást a SZAK-MA CENTER Kft. végzi majd.

Czirbus Gábor a Csipkesor felújításáról tájékoztatott, ahol a nagy üzlethelyiségeket is több részre osztják, mert erre van igény. A zöldfelület is teljesen megújul.

A makói városházán loboghat a székely zászló – a hétvégi Hagymafesztiválra érkező csíkszeredaiak otthon egy bírósági ítéletnek köszönhetően kénytelenek voltak eltávolítani a lobogót.

A földeáki műfüves focipálya átadásán járt szerdán Lázár János, ahol a helyiekkel is beszélgetett nem csak az új pályáról, hanem a hamarosan megkezdődő sportcsarnok építéséről is.

Márki-Zay is örül a Sargentini-jelentés elfogadásának – A vásárhelyi polgármester besimult az MSZP és a DK narratívájába: szerinte szégyen lett volna, ha bármelyik magyar ellenzéki párt a Magyarországot támadó vádirat ellen voksolt volna Strasbourgban.

Bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettében mondta ki bűnösnek első fokon a Szegedi Törvényszék a Kopernikusz Iskolaszövetkezet két korábbi vezetőjét.

A tegnapi napon folytatódott Az orvos válaszol, melynek témája a bél daganatai voltak.

A hétvégén több falunap is lesz a térségben, de Makón sem lesz hiány programokból, amelyek közül itt tud válogatni. A mai napot pedig a Blahalouisiana dalával indítjuk!