Hírek Térség

Elkezdődtek a Lelei Napok

A hagyományokhoz hűen fiatal sportolókat, több évtizedes házassági évfordulót ünneplő párokat, és a település legfiatalabb tagjait is köszöntötték a falunapok megnyitóján.

Majdnem három évtizede rendezik meg a Lelei Napokat Maroslelén, amelynek mai megnyitóján Martonosi György köszöntötte elismerésekkel azokat, akikre méltán lehet büszke a település.

navigate_before
navigate_next

Köztük például Pálvögyi Zitát és Nagy Ramónát, akik sportolóként számos versenyen teljesítettek kiválóan az elmúlt években. A polgármester idén is köszöntötte a legidősebb és legfiatalabb lakosokat, és azokat a házaspárokat is, akik jó néhány évtizeddel ezelőtt kötötték össze az életüket.

Megyeri János és Barna Anna Margit 50 évvel ezelőtt kötött házasságot, akik először egy szegedi munkásszállón találkoztak. A nyugdíjas házaspárt rengetegen ismerik a településen, Megyeri Jánosné ugyanis a helyi mozgáskorlátozott egyesület vezetője is, akik a falunapok szervezésében is tevékenyen közreműködnek.

A Lelei Napok a hétvégén folytatódik, számos program várja az érdeklődőket, gasztrofesztivállal és motoros felvonulással is készülnek a településen.