Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Földeáknak is van már műfüves pályája, ajándékkal is érkeztek a polgármesteri fogadóórára, guberálókra panaszkodnak a Hagymaház mellett élők, tanévnyitó értekezletet tartottak a Galambban – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Komoly fejlesztések zajlanak Földeákon, ahol az iskola melletti új pálya után hamarosan sportcsarnok is épül. Lázár János azt kérte az igazgatótól és a polgármestertől, teremtsék meg a lehetőségét, hogy tanítási időn kívül bárki használhassa, aki sportolni szeretne.

Összesen 25-en látogattak el tegnap délután a polgármesteri hivatalba Farkas Éva Erzsébet fogadóórájára; nemcsak kérdésekkel és problémákkal érkeztek, volt, aki köszönetet szeretett volna mondani a Hagymafesztivál megszervezéséért.

Czirbus Gábor lakossági fórumon számolt be a város és saját körzetének fejlesztéseiről, majd a lakosok kérdéseire is válaszolt. A belvárosi parkolási problémák mellett a guberálók is szóba kerültek a fórumon.

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában került megrendezése a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Makói Kistérségi iskoláinak tanévnyitó értekezlete az intézményvezetők és helyetteseik részvételével, amelynek fő témája a beiskolázás volt.

Felkészült az NB II férfi kézilabda bajnokságra a CONTITECH Makói KC csapata, elsőként, szeptember 15-én hazai pályán a tavalyi bajnok, a Mezőtúri AFC ellen játszik.

448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a Sargentini-jelentést az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén. – Az EP döntése a Sargentini-jelentés elfogadásáról a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!