Hírek

A kisebb alapterületű helyiségeket igénylik a vállalkozások Makón

Czirbus Gábor a Csipkesor felújításáról tájékoztatott, ahol a nagy üzlethelyiségeket is több részre osztják, mert erre van igény. A zöldfelület is teljesen megújul.

– A régi cipőbolt és élelmiszer áruház helyiségeit több részre osztjuk, mert ekkora alapterületű üzlethelyiségek után nem érdeklődnek a vállalkozások – mondta el Czirbus Gábor a Csipkesor felújítása kapcsán.

Az alpolgármester kiemelte, a kivitelező jól halad a munkával, most az előtetőket szerelik fel, amely egy cserépborítást fog kapni, alulról pedig lambériát. Világítás is lesz rajta, amit napelemekkel biztosítanak.

– Az üzletsor szigetelését nagyon fontos megcsinálni, mert számos bérlő jelezte, hogy beáznak a hátsó raktárak. Ehhez jön még az eddig ki nem cserélt nyílászárók lecserélése, elől és hátul külső szigetelés, és távhővezeték kiépítése, amelyre mindenkinek lesz lehetősége rácsatlakozni. – hangsúlyozta Czirbus Gábor.

A 3 méter széles járda és a 2,5 méteres kerékpárút oszlopokkal lesznek majd elválasztva, új padok és kerékpártárolók kerülnek ki, a szintén teljesen megújuló zöldfelület pedig öntözőrendszerrel lesz ellátva. Ez utóbbihoz tavasszal kezd majd hozzá a kivitelező az időjárás miatt.

A városvezetés az üzlethelyiségek bérlőivel személyesen egyeztetett, felmérték az üzleteket is, ahol villanyszerelési, padló felújítási és falfestési munkákat is el fognak végezni. A kivitelező szerződése szerint április 30-ig kell befejezze a mintegy 300 millió forintos beruházást.

navigate_before
navigate_next