Hírek Kiemelt hírek Makó

Tanévnyitó értekezletet tartottak a Galambban

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában került megrendezése a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Makói Kistérségi iskoláinak tanévnyitó értekezlete az intézményvezetők és helyetteseik részvételével.

Az értekezletet Balázs József tankerületi igazgató és Horváth Zoltán igazgató tartotta szerda délelőtt. A program fő témája a beiskolázás volt, hiszen az iskolaválasztás nehéz döntés elé állítja a diákokat, ebben kívántak ezzel segíteni – tudtuk meg Horváth Zoltántól. Az igazgató bemutatta az iskola lehetőségeit, példaként említette az általános iskolásoknak szervezett egynapos kirándulásokat, illetve hogy az általános iskolák technika óráinak lebonyolításában is segít az intézményük.

A Galambban 310 diákkal indult a tanév, 35 pedagógus részvételével. Mint Horváth Zoltán elmondta: a mostani tanévre futottak ki azok a szakmák, amelyeket korábban elvittek, így az iskolát egy 10 fős informatikus csoporton kívül teljes egészében a mezőgazdasági szakmákat tanuló diákok alkotják. Mint kiemelte, nagy öröm számukra, hogy a felnőttképzésben harmincan vesznek részt; mezőgazdasági technikusi és kertész szakmákat tanulnak a résztvevők.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a mi diákjainknak a továbbtanulásuk után ne csak iskolájuk legyen, hanem munkahelyük is, és én úgy látom, hogy ez az iskola nagyon sokat tesz azért, hogy ez megvalósuljon – mondta el Szabóné Vígh Erzsébet. A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője továbbá hozzátette: iskolájukban az érettségi tantárgyakat csoportbontásban tanulják a diákok, és az informatika és a nyelvek elsajátítása is kiemelt szerepet kap. Az idei évtől egy komplex egészségfejlesztési programot is indítanak, amely nyolc éven keresztül különböző témákat mutat be az általános iskolás diákoknak.

Az értekezleten részt vett a Makói Általános Iskola, illetve Kiszombor, Maroslele, Földeák, Pitvaros, Apátfalva és Csanádpalota általános iskoláinak intézményvezetői és helyettesei.