Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Közel 40 millió forintból újult meg a Návay az elmúlt tanévben, több mint 30 sportág mutatkozik be a hétvégén Makón, új pályázatot írtak ki a volt rendőrség értékesítésére – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Számos fejlesztés zajlott a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, többek között a sportpálya is megújult, amit Makó Város Önkormányzata is támogatott 5 millió forinttal. A fejlesztéseket Kincses Tímea igazgató mutatta be az iskolában kedd délelőtt.

Pénteken és szombaton kerül megrendezésre a VI. Makói Nagy Sportágválasztó, az országos rendezvénnyel egy időben. A résztvevők élsportolókkal és edzőkkel is találkozhatnak, szakmai tanácsadást kaphatnak és ki is próbálhatják az adott sportágakat.

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők a volt rendőrség épületének értékesítésére kiírt pályázat eredménytelenné nyilvánításáról és új pályázat kiírásáról. A volt rendőrség épületét a város szálloda létesítéséhez szeretné eladni, így a jelenleg már egyre rosszabb állapotban lévő épület megfelelően hasznosulhatna.

Egy kamion ellenőrzése során 53 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Nagylakon tegnap. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

– Visszautasítom, hogy a bevándorláspárti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket – mondta felszólalásában Orbán Viktor az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentésről szóló vitán.

A mai napot pedig a Quimby dalával indítjuk!